Росіяни вдарили по порту в Одесі: є загиблі та постраждалі (оновлено)

Читать на русском
Автор
Росіяни обстріляли Одеську область баллістикою Новина оновлена 09 жовтня 2024, 23:37
Росіяни обстріляли Одеську область баллістикою. Фото Колаж "Телеграф"

Внаслідок атаки балістичною зброєю є загиблі та поранені

Російські війська в середу, 9 жовтня, обстріляли Одеську область балістичними ракетами. Вони вдарили по портовій інфраструктурі, є загиблі та поранені.

Про це повідомив у Telegram віцепрем'єр-міністр із відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба. Спочатку повідомлялося, що загинули п’ятеро людей, дев’ятеро людей постраждали. Потерпілим надається медична допомога, п’ятеро людей перебувають у тяжкому стані.

UPD: Станом на 23:35 кількість поранених внаслідок російського ракетного обстрілу збільшилася до 11 осіб. Семеро людей у важкому стані, повідомили в Одеській ОВА.

За даними моніторингових Telegram-пабліків, окупанти вдарили по області о 20:09.

Під час атаки пошкодження отримало цивільне судно під прапором Панами — контейнеровоз "Shui Spirit". Це вже третє іноземне судно, атаковане Росією за останні чотири дні, заявив Кулеба.

Пізніше стало відомо, що в результаті атаки загинули шестеро людей, вісім отримали поранення, четверо опинилися в лікарні у тяжкому стані. Про це повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер у Telegram.

"Всі постраждалі — громадяни України. Наразі їм надається вся необхідна допомога", — написав чиновник.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Сили оборони України знищили у Краснодарському краї Росії базу, де зберігалося близько 400 безпілотників "Шахед".