Ще одна зброя Путіна: у Латвії хочуть заборонити ввезення російського зерна

Читать на русском
Автор
Для Латвії заборона зерна з РФ піде на краще
Для Латвії заборона зерна з РФ піде на краще. Фото lv.sputniknews.ru

Питання про заборону торгівлі з Росією мінеральними добривами та продуктами харчування (в тому числі зерном) вже давно назріло

Латвія планує впровадити повну заборону ввезення в країну будь-якого російського зерна. Цей крок необхідний як з політичної, так і з економічної точки зору, оскільки зерно – ще одна зброя в руках російського диктатора Володимира Путіна, а імпорт зерна з РФ є одним з джерел доходів російського терористичного режиму.

Про це заявив президент Латвії Едгар Рінкевичюс, повідомляє латвійське видання Delfi. За словами Рінкевичюса, ввезення російського зерна не тільки дає гроші російським терористам, але й шкодить сільському господарству.

Окрім того, зерно, яке за документами "російське", насправді може бути українським, оскільки російські терористи постійно крадуть зернові на тимчасово окупованих територіях України. Взагалі, питання про заборону торгівлі з Росією мінеральними добривами та продуктами харчування (в тому числі зерном) вже давно назріло, але більшість країн ЄС так і не наважилася ухвалити такі рішення та включити вказані товари до санкційних списків.

За словами президента Латвії, він підтримує кроки, спрямовані на заборону російського експорту, як на національному, так і на міжнародному рівні. Рінкевичюс висловив впевненість, що просування в цьому питанні можливе.

Втім, поки що Європа воює виключно з українським зерном. Європейський Союз погодився піти на поступку уряду Польщі та обмежити експорт українського продовольства. Але ці обмеження будуть набувати чинності тільки в тому випадку, якщо буде існувати загроза падіння цін на продовольство у Польщі та інших сусідах України.

Раніше "Телеграф" розповідав, що Україна запустила морські експортні коридори. ЗСУ вдалося відігнати російські військові кораблі подалі від Чорного моря.