"Ми не зробили достатньо": голова МЗС Британії розкритикував західні країни

Читать на русском
Автор
Кемерон вважає, що зроблено занадто мало
Кемерон вважає, що зроблено занадто мало. Фото independent.co.uk

Захід повинен бути відданий словам, які він сказав – про підтримку України та віру в українців

Західні країни зробили недостатньо для підтримки України – як у 2014 році, так і у 2022 році. Захід мав достатньо сміливості, щоб прийняти до НАТО дві нові країни – Фінляндію та Швецію – але досі недостатньо сміливий, щоб забезпечити Україну усім необхідним, щоб протистояти російським терористам.

Про це сказав міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон в інтерв'ю "Голосу Америки". За його словами, Україна зараз потребує підтримки, як ніколи.

"Коротка відповідь – ні, ми не зробили достатньо… Є багато позитивних змін. Але чи зробили ми достатньо разом? Ні. Україна не має достатньо снарядів. Україна потребує підтримки Сполучених Штатів. Україні потрібно більше фінансування, а також озброєння", – пояснив міністр.

Кемерон додав, що Захід повинен бути відданий словам, які він сказав – про підтримку України та віру в українців. Він повинен доводити свою відданість за допомогою надання зброї, фінансування, військової та моральної підтримки – це допоможе Україні виграти війну проти окупантів.

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав Конгрес США терміново ухвалити документ про виділення військової допомоги Україні, а в іншому випадку це погано скінчиться для американської ролі лідера цивілізованого світу. Також він зазначив, що це буде серйозною мотивацією для інших країн мати свою ядерну зброю.

А секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що у випадку, якщо вільний світ почне забувати про свої цінності та почне фокусувати свою увагу на грошах, він програє автократам. Тому підтримку України варто сприймати не як допомогу, а як участь в екзистенційній боротьбі.