"Талібан та пірати Сомалі": у РФ похвалилися кількістю закордонних делегацій на Іграх БРІКС

Читать на русском
Автор
566
Володимир Путін та Олег Матицін
Володимир Путін та Олег Матицін. Фото kremlin.ru

РФ хоче провести змагання, які за масштабом нагадуватимуть Олімпіаду

Міністр спорту РФ Олег Матицін розповів, що на Ігри БРІКС-2024 приїдуть спортсмени із 60 країн світу. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) рекомендував атлетам не їздити на змагання у Росії.

Відповідний коментар Матиціна наводить "Матч ТВ". Чиновник зазначив, що "Ігри" пройдуть у відкритому форматі за "принципом рівного та недискримінаційного допуску".

"На Ігри БРІКС у Казані ми очікуємо близько 5000 учасників із понад 60 країн. Підготовка здійснюється на підставі розробленого та узгодженого плану заходів, що включає забезпечення готовності всієї інфраструктури та сервісів, організацію культурної та волонтерської програм, санітарно-протиепідемічних заходів", — заявив Матицін.

У мережі висміяли слова чиновника. Користувачі жартують, що у РФ на змагання приїдуть Талібан у повному складі й пірати Сомалі.

Додамо, Ігри БРІКС відбудуться у Казані з 12 по 23 червня 2024 року.

Раніше МОК повідомив, що допустить атлетів із Росії на Олімпіаду в Парижі в нейтральному статусі та з деякими обмеженнями. Крім того, організація планує провести додаткову перевірку росіян, які кваліфікувалися на Ігри.