"Сім’я — це моя Україна": Ястремська здобула гучну перемогу на Australian Open (відео)

Читать на русском
Автор
Даяна Ястремська Новина оновлена 22 січня 2024, 13:59
Даяна Ястремська. Фото instagram.com/australianopen

Українка показала свій найкращий результат у кар’єрі

У ніч проти понеділка, 22 січня, українська тенісистка Даяна Ястремська (№93 WTA) обіграла нейтральну спортсменку з Білорусі Вікторію Азаренко (№22 WTA) в 1/8 фіналу Australian Open-2024. У попередньому раунді Турніру Великого Шлему (ТВШ) українка пройшла дочку мільярдера.

Матч Ястремської проти білоруски Азаренко тривав 2 години та 10 хвилин та завершився перемогою українки з рахунком 7:6(6), 6:4. Про це повідомляє "Телеграф".

Даяна зрівняла рахунок в очному протистоянні з Вікторією — 2:2. Додамо, що 23-річна Ястремська вперше у кар’єрі пробилася до чвертьфіналу ТВШ. Після перемоги українка залишила напис на камері: "Сім’я — це моя Україна". Азаренко є дворазовою переможницею Australian Open (2012, 2013).

Додамо, що Даяна не потиснула руку суперниці й не робила з нею спільне фото на початку зустрічі. Зазначимо, Азаренко засудила війну в Україні, хоч і є однією з улюблених спортсменок самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

У наступному раунді Відкритого чемпіонату Австралії на українку чекає поєдинок проти 19-річної чешки Лінди Носкової (№50 WTA). Представниця Чехії у 1/8 фіналу вибила першу ракетку України Еліну Світоліну (знялася в 1 сеті через травму, — Ред.).

Нагадаємо, Ястремська, розгромивши чешку Маркету Вондроушову (№7 WTA), стала автором сенсації ще в першому колі Australian Open-2024. Додамо, що у 4-му колі Відкритого чемпіонату Австралії виступила рекордна кількість українок.