Далакян — Акуї: відео бою

Читать на русском
Автор
682
Далакян — Акуї
Далакян — Акуї. Фото Naoki Fukuda

Український боксер невдало провів сьомий захист чемпіонського поясу

У вівторок, 23 січня, на арені EDION Arena в Осаці (Японія) відбувся великий вечір професійного боксу, зокрема бій між чемпіоном світу за версією WBA у найлегшій вазі Артемом Далакяном (22-1, 15 KO) та японським претендентом Сеїго Акуї (19-2-1, 11 KO). Цей поєдинок мав відбутися ще у 2023 році, але зірвався через травму одного з учасників шоу.

"Телеграф" провів текстову онлайн-трансляцію бою Далакян — Акуї. Поєдинок завершився переконливою перемогою Сеїго одноголосним рішенням суддів — 116-112, 117-111, 119-109.

Повне відео бою Далакян — Акуї

Підсумковий рахунок — 116-112, 117-111, 119-109 на користь Акуї.

12-й раунд: Артем прискорився, але завдати Сеїго нокаутуючого удару українцю так і не вдалося. Тепер усе вирішать судді.

11-й раунд: Українець нарвався на зустрічний удар, Акуї пізніше наростив перевагу.

10-й раунд: Далакян зустрічним джебом ледь не поклав суперника, проте українець чомусь вирішив не добивати Акуї.

9-й раунд: Сеїго блискуче підібрав ключ до оборони Артема, українець багато рухається, але мало б'є.

8-й раунд: Артем має великі проблеми, японець не зменшує обертів. У середині 3-хвилинки боксери влаштували обмін ударами.

7-й раунд: Акуї затиснув суперника в кутку рингу і завдав кількох потужних ударів. Далакян почав "обробляти" корпус опонента. Наприкінці раунду японець поцілив могутнім боковим.

6-й раунд: Сеїго знову попадає, українець рятується у клінчі. Претендент діє дуже агресивно, чемпіон пропускає забагато.

5-й раунд. Японець явно втратив швидкість, але продовжує тиск. Артем блискуче рухається на ногах.

4-й раунд: Артем поцілив точно в ціль потужним аперкотом і, схоже, виграв раунд.

3-й раунд: Боксери зіткнулися головами, поки претендент виглядає набагато краще. Далакяну треба щось міняти.

2-й раунд: Далакян чудово контратакує, а Акуї, схоже, націлений на нокаут. Артем пропустив кілька жорстких ударів.

1-й раунд: Акуї зайняв центр рингу і завдав кілька розмашистих ударів по повітрю. Далакян вивчає суперника, клінчуючи після своїх атак.

Бій розпочався!

Хроніка вечора боксу Далакян — Акуї

Бої розпочнуться об 11:00, а студія Xsport (у плеєрі нижче) розпочне свою роботу о 10:30.

10:00 — в Осаці найближчим часом розпочнеться шоу боксу, в одному з поєдинків на ринг вийде український чемпіон світу Артем Далакян.

Студія перед боєм Далакян - Акуї

Що на кону

Непереможний 36-річний українець Далакян проведе захист чемпіонського поясу WBA у найлегшій вазі (до 50,802 кг) всьоме. Напередодні боксери пройшли процедуру зважування. Артем легко зробив вагу (50.3 кг), тоді як японець ідеально вклався в ліміт (50.8 кг).

Де дивитись бій в Україні

У прямому ефірі в Україні бій Далакян — Акуї покаже телеканал Xsport. Безкоштовна трансляція розпочнеться об 11:00 за київським часом.

Прогноз букмекерів

На перемогу українського чемпіона аналітики пропонують зробити ставку з коефіцієнтом 1,87 (імовірність 53% при маржі букмекерів 5%). Водночас тріумф японця менш ймовірний – 1,94 (52%). Таким чином, вперше у статусі чемпіона Далакян зіштовхнувся з такими котируваннями аналітиків, які до того ж вважають японця фаворитом, якщо бій триватиме всю дистанцію у 12 раундів.

Попередній бій

У своєму останньому поєдинку, який пройшов у січні 2023 року, Далакян у тяжкому протистоянні переміг небитого раніше костариканця Давіда Хіменеса (12-1, 9 КО).

А ось Акуї в лютому 2023 року в 10-раундовій "дуелі" без шансів розбив небитого раніше філіппінця Джейсона Вейсона.

Нагадаємо, Далакян — один із двох українців (другий — Олександр Усик, — Ред.), які зараз володіють чемпіонськими поясами за версією однієї з чотирьох основних боксерських організацій світу. Усик зараз веде активну підготовку до поєдинку проти Тайсона Ф’юрі. До речі, аналітики віддають перевагу британцю.