Україна у фіналі Australian Open: Людмила Кіченок створила історію

Читать на русском
Автор
Людмила Кіченок та Олена Остапенко
Людмила Кіченок та Олена Остапенко. Фото twitter.com/AustralianOpen

Українська тенісистка пробилася у фінал мейджора

У п’ятницю, 26 січня, українка Людмила Кіченок разом із латвійкою Оленою Остапенко обіграли дует Габріела Дабровскі/Ерін Раутліфф із Канади та Нової Зеландії відповідно на Турнірі Великого Шолома (ТБШ) Australian Open-2024. У 1/4 фіналу Кіченок та Остапенко перемогли пару Гарсія/Младенович.

У 1/2 фіналу українсько-латвійський дует переміг чинних чемпіонок US Open з рахунком 7:5, 7:5. Людмила стала четвертою представницею України у парному фіналі ТВШ, передає БТУ.

У 1999 році українка Олена Татаркова разом із Маріан де Свардт із ПАР поступилася у вирішальному поєдинку парного Вімблдона. А у 2008 році сестри Альона та Катерина Бондаренко виграли Відкритий чемпіонат Австралії у парі.

Додамо, що Кіченок та Остапенко вперше зіграють разом у фіналі мейджора, хоча обидві перемагали на турнірах Grand Slam. Українка минулого року виграла Вімблдон у міксті, а латвійка взяла титул на "Ролан Гаррос-2017" в одиночному розряді.

У неділю, 28 січня, Кіченок та Остапенко проведуть фінальний матч на Australian Open-2024. Протистояти українсько-латвійському дуету буде пара Елізе Мертенс/Се Шувей із Бельгії та Китайського Тайбею відповідно.

Раніше повідомлялося, що українка Даяна Ястремська не змогла пробитися у фінал Australian Open-2024. На турнірі 23-річна одеситка стала автором кількох сенсацій, зокрема обіграла чинну чемпіонку "Вімблдону".