В УЄФА назвали російських футболістів "жертвами"

Читать на русском
Автор
511
Александер Чеферін
Александер Чеферін. Фото twitter.com/UEFA

Головний футбольний орган Європи хоче повернути РФ у міжнародний футбол, але стикається з тиском

Президент УЄФА Александер Чеферін пожалів російських футболістів, які усунуті від міжнародних змагань. Глава європейського футболу при цьому зазначив, що футбольні санкції проти РФ триватимуть до закінчення війни.

Відповідний коментар Чеферіна наводить The Guardian. Глава УЄФА зазначив, що російські спортсмени не можуть виступити проти влади у РФ через страх.

"Я не радий цьому (усунення російських футболістів — Ред.), тому що мені шкода спортсменів, але всі, включаючи УЄФА, повинні зробити все можливе, щоб зупинити це божевілля.

Що стосується того, що російські спортсмени не йдуть проти влади: ти можеш зробити це у Великій Британії, я можу у своїй країні (Словенії – Ред.), але в Росії ти потрапляєш до в’язниці, якщо ти це зробиш, або навіть гірше. Тому їм непросто [протистояти], і вони є жертвами", — заявив Чеферін.

Нагадаємо, в УЄФА знову з’явилася ідея щодо повернення юнацьких команд РФ у міжнародний футбол. Крім того, в організації назвали потенційний вихід збірної України на Євро-2024 небажаним. Після цього новоспечений президент УАФ Андрій Шевченко запросив керівництво європейського футболу в Україну.