Олімпіада в Парижі: аналітики порахували, скільки медалей виграє Україна

Читать на русском
Автор
Наші спортсмени можуть зайняти досить високе місце
Наші спортсмени можуть зайняти досить високе місце. Фото noc-ukr.org

Вітчизняним атлетам пророкують дві золоті медалі та 18 нагород загалом.

Олімпійська збірна України на Іграх у Парижі-2024 займе місце у Топ-15 команд. Нашим атлетам пророкують 2 золоті медалі та 18 нагород загалом — ще 6 срібних та 10 бронзових.

Відповідний прогноз зробила група аналітиків авторитетної компанії Gracenote, яка відома своїми "пророцтвами" перед найбільшими спортивними змаганнями. На цей раз компанія озвучила результати свого моніторингу напередодні Олімпіади у столиці Франції.

Аналітики зазначають, що українські спортсмени мають здобути нагороди у таких видах, як бойові мистецтва, веслування, спортивна стрільба, плавання, легка атлетика, фехтування. Схрестять пальці й футбольні та тенісні вболівальники, бо до Франції вирушать перша в історії вітчизняного футболу олімпійська команда та титулована Еліна Світоліна. Крім того, не забуватимемо про успіхи на Відкритому чемпіонаті Австралії — першому турнірі 2024-го року із серії "Великого шолома", Марти Костюк та Даяни Ястремської.

Трійка призерів, на думку аналітиків, виглядатиме так — США (37 золотих, 46срібних та 46 бронзових медалей), 129 нагород, Китай (35-28-22), 85 нагород, Великобританія (17-22-25), 64 медалі.

Особливо відзначені російські та білоруські спортсмени. Автори прогнозу вважають, що оскільки з лютого 2022 року спортсменам з Росії та Білорусі заборонено брати участь у міжнародних змаганнях майже з усіх олімпійських видів спорту, неможливо точно оцінити потенційні результати тих, хто братиме участь у Іграх Париж-2024 у статусі індивідуальних нейтральних спортсменів.

Раніше стало відомо, що Росія намагається купити спортсменів для участі на альтернативній Олімпіаді.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу