"Кожному спортсмену потрібно повірити в себе": олімпійська чемпіонка дала прогноз на ЧС з біатлону

Читать на русском
Автор
Валентина Семеренко з оптимізмом дивиться на майбутній турнір
Валентина Семеренко з оптимізмом дивиться на майбутній турнір. Фото www.biathlon.com.ua

Валентина Семеренко вірить у те, що українські біатлоністи зможуть "зачепитися" за медалі ЧС.

7 лютого у Нове-Мєсто (Чехія) стартує чемпіонат світу з біатлону. За останні 11 років це вже друга світова першість у цьому місті.

На турнірі буде розіграно 12 комплектів медалей — у змішаній та одиночній змішаній естафетах, а також чоловічих та жіночих спринті, гонці переслідування, індивідуалці, естафеті та мас-старті. Олімпійська чемпіонка Сочі-2014, чемпіонка світу та Європи Валентина Семеренко у коментарі "Телеграфу" зазначає:

"Дуже переживатиму за нашу команду, хочу їм побажати тільки удачі — це в першу чергу, не боятися, прагнути вперед і тільки вперед. І забути все, що є у вас, уявіть, що ви стартуєте з чистого аркуша. Я, природно, кожен день стежу за біатлонним світом, моніторю, дивлюся що де відбувається, це моя команда, моя сім’я, все найкраще, що було в житті. Дівчата, я за вас, уперед!"

Говорячи про 5-е місце в естафеті етапу КС у Рупольдингу Валентина зауважує: "Звичайно, це дає сильну мотивацію. У команди є хороший тренер, він знає, що потрібно зробити. Тому що я теж із Миколою Зоцом працювала. І коли результати йдуть "навколо п’єдесталу" він завжди каже: "Нехай це буде 5-те місце", або нехай 10-те тощо. Він просто знає, що потрібно зробити. І я впевнена, що буде позитивний результат. Одне скажу — я дуже переживаю за команду і хочу їй побажати лише найкращих результатів".

А розмірковуючи про можливі успіхи в особистих перегонах, зазначила: "У кожного спортсмена є своя мотивація на свою гонку. У будь-якому випадку, це не важливо – спринт, переслідування, індивідуальна, естафета, мас-старт... Завжди спортсмен виходить сильний, сильний усередині. А якщо він сильний, то він готовий перемогти самого себе, тому що я вийшов на старт, тому що це буде моя гонка. ти, перш за все, особистість.І, головне, у кожного спортсмена є своя мотивація на кожну гонку. Комусь подобається спринт,комусь мас-старт і так далі.Це так, є таке. Але у кожній гонці спортсмен виходить і бореться, за своє ім’я, репутацію, за те, що ти будеш приносити очки команді... І я думаю, що у кожного спортсмена на цьому ЧС це буде присутнє".

Раніше став відомий розклад чемпіонату світу з біатлону у Нове-Мєсто.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу