"Вони бояться нас": у РФ озвучили абсурдну причину санкцій

Читать на русском
Автор
Роман Ротенберг
Роман Ротенберг. Фото t.me/hcska

Син російського олігарха знову зробив дивну заяву

Головний тренер ХК СКА, перший віцепрезидент Федерації хокею Росії (ФХР), син російського олігарха Бориса Ротенберга Роман прокоментував рішення Міжнародної федерації хокею (IIHF) про продовження усунення збірних Росії та Білорусі від усіх міжнародних турнірів до кінця сезону 2024/25.

Відповідну заяву Ротенберга-молодшого наводить пресслужба СКА на своєму офіційному сайті. Тренер звинувачує у всіх бідах російського хокею фінів, які нібито керують цим видом спорту.

"Є політика, є певні обставини, на які ми не можемо вплинути. IIHF сьогодні управляють фіни. А ми знаємо, яке зараз у них ставлення до нашого хокею і до нашої країни.

Ми всі чудово знаємо. Це не дивно – очікувано. Це велика політика. Вони бояться нас, не хочуть грати з нами. Бояться програти нам.

Вони роблять все можливе, щоби сильна команда не брала участі. Але це неспортивний принцип. Впевнений, що все нормалізується. Люди, які люблять хокей, розуміють, що міжнародний розвиток хокею неможливий без Росії — що б вони не робили", — заявив Ротенберг.

Напередодні Ротенберг розповів, коли РФ повернуть у міжнародний хокей. Раніше повідомлялося, що збірна України виграла попередній кваліфікаційний турнір ОІ-2026.