"Дуже задоволений своєю стабільністю": призер ЧС Середа розповів "Телеграфу" про свій успіх

Читать на русском
Автор
Олексій Середа вперше завоював медаль в особистій першості на чемпіонаті світу
Олексій Середа вперше завоював медаль в особистій першості на чемпіонаті світу. Фото facebook.com/ukrainiandiving

Одна з головних надій збірної України на Олімпіаді-2024 розповів про останній великий турнір перед Іграми.

На чемпіонаті світу з водних видів спорту, який триває в Досі, вже закінчилися змагання зі стрибків у воду та синхронного плавання. І для збірної України вони завершилися з медалями – сріблом синхроністок та двома бронзами стрибунів. А головним героєм нашої команди на сьогодні є Олексій Середа, який завоював бронзу у синхроні та в індивідуальних стрибках. При цьому медаль у особистих змаганнях була першою для Олексія за чотири ЧС, і такою довгоочікуваною.

Говорячи про свою першу в кар’єрі особисту медаль ЧС у розмові з "Телеграфом" Олексій зазначає: "Для мене це надзвичайно важлива медаль, тому що на трьох попередніх чемпіонатах світу я ніяк не міг завоювати якусь нагороду, я завжди був десь поруч, 4-й, 5-й, 6-й, але увійти в трійку лідерів ... Я завжди "валив" один стрибок з 6. П’ять робив добре, а один погано. Нарешті, я зумів максимально зосередитися і зробив усе шість стрибків добре, для мене це показник стабільності.

Я дуже задоволений своїм результатом, своєю стабільністю того дня. Задоволений тим, що саме у фіналі я зміг зібрати всі сили та зробити це. Тому що в попередніх змаганнях та у півфіналі я не так добре стрибав. Але у вирішальний момент я, не знаю, чи "увійшов у потік", як кажуть, і зробив це".

Тим часом спортсмену зараз лише 18 років, а першу свою нагороду — золото чемпіонату Європи, він завоював у 2019-му, у 13-річному віці. На тому ж чемпіонаті він здобув срібло у синхроні, а на чемпіонаті Європи-2021 – золото у міксті. Зрештою, у 2022 році на чемпіонаті світу він завоював срібло у міксті. Тобто спортсмен уже дуже досвідчений, незважаючи на юний вік.

Говорячи про плюси помилок на турнірі Олексій нарікає: "Помилки у мене були в синхронних стрибках з Кирилом, два найлегші для себе стрибки я зробив найгіршим чином. Я за них отримував 6,5 бала, хоча міг розраховувати на оцінку в 8,5-. 9 балів, а в ідеалі – 9,5-10 балів, але я їх зробив погано, і для мене це було дуже несподівано, адже на тренуваннях вони у мене нормально виходили, це третій і п’ятий стрибки програми. зміг впоратися з хвилюванням, чи перестарався, чи навпаки… Навіть не знаю”.

Раніше повідомляли, що українські синхроністки виграли першу медаль чемпіонату світу.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу