У РФ на рівні Держдуми заступилися за футболіста, засудженого за контрабанду тонни кокаїну

Читать на русском
Автор
Квінсі Промес
Квінсі Промес. Фото instagram.com/qpromes

Футболіст став учасником злочинної схеми контрабанди наркотиків

Депутат Держдуми РФ Дмитро Свищев заступився за футболіста московського "Спартака" Квінсі Промеса, засудженого в Нідерландах. Форварда заочно засудили до 6 років ув’язнення у справі про контрабанду кокаїну загальною вагою 1362 кг.

Відповідний коментар Свищева наводить bookmaker-ratings.ru. Російський чиновник засумнівався у рішенні суду в "недружній" країні.

"Для початку потрібно зрозуміти, наскільки амстердамський суд є авторитетним у сьогоднішніх умовах. Можливо, у звичайному житті, ще років зо два чи три тому, цей інцидент розглядався б зовсім по-іншому. Але зараз, коли на Заході судять насамперед із політичних мотивів, через те, що паспорт не того кольору, позиція чи віра не та, треба ставитись до всього цього уважніше.

Думаю, зараз юристи та керівництво "Спартака" уважно розглянуть суть проблеми, поговорять із самим гравцем і лише після цього винесуть свій вердикт. Потрібно дуже уважно ставитись до вироків судів, які перебувають у недружніх країнах. Їхні рішення можуть бути необґрунтованими", – сказав Свищев.

Зазначимо, суд у Нідерландах заочно засудив Промеса до 6 років ув’язнення у справі про контрабанду кокаїну загальною вагою 1362 кг, перехопленого 2020 року в Антверпені. Крім того, футболіста "Спартака" було засуджено на 1,5 роки за напад з ножем на родича.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну всі російські клуби та збірні усунуті від міжнародних змагань до подальшого повідомлення ФІФА та УЄФА. Восени 2023 року УЄФА хотів повернути на міжнародну арену жіночу та чоловічу юнацькі збірні Росії (U-17), проте під загрозою бойкоту європейських команд Союз скасував своє рішення.

Раніше повідомлялося, що у чемпіонату РФ хоче перейти футболіст, звинувачений у домашньому насильстві.