"Їм може прилетіти": У РФ пригрозили "прибалтійським дивакам" та другу України

Читать на русском
Автор
Олександр Кожевніков
Олександр Кожевніков. Фото twitter.com/Belarushockey

Російський спортсмен тепер працює пропагандистом Кремля

Дворазовий олімпійський чемпіон з хокею Олександр Кожевніков вважає, що голову міжнародної федерації хокею (IIHF) Люка Тардіфа, а також легенду хокею Домініка Гашека треба оголосити у розшук. Колишній воротар розлютив росіян тим, що вимагає від НХЛ припинити співпрацю з хокеїстами країни-агресора.

Відповідний коментар Кожевнікова наводить russia-hockey.ru. Олександр вважає Тардіфа та Гашека русофобами та вимагає покарати їх. Крім того, він закликав РФ оголосити у розшук "якихось прибалтійських диваків".

"Ми повинні проводити більш активну політику. Нещодавно Росія оголосила в розшук найзапекліших русофобів — наприклад, керівну даму з Естонії (йдеться про прем’єр-міністра країни Каї Каллас — прим. ред.), ще якихось прибалтійських диваків.

Як наслідок, по-третє, після знущальних байок про безпеку нам настав час оголошувати в розшук того ж Тардіфа. Або іншого "казкаря" – Гашека. Ці люди мають розуміти, що просто так русофобськими образами не кидаються – і найближчим часом їм може прилетіти”, – сказав Кожевніков.

Зазначимо, Гашек активно виступає проти "руського міра". 2023 року він відвідав Україну, де отримав від Федерації хокею України нагороду "Друг України".

Нагадаємо, IIHF нещодавно продовжила усунення збірної РФ на сезон 2024/25. У РФ вважають, що зробили ставку не так на того президента IIHF.