"Не того президента ми обрали": радянський чемпіон процитував Лаврова

Читать на русском
Автор
2245
В’ячеслав Фетісов та Володимир Путін
В’ячеслав Фетісов та Володимир Путін. Фото twitter.com/edvard146

У світовому хокеї не хочуть бачити Росію на змаганнях

Дворазовий олімпійський чемпіон з хокею та депутат Держдуми В’ячеслав Фетісов відреагував на продовження бана Росії на міжнародній хокейній арені. Напередодні в РФ звинуватили у цьому цілу націю.

Відповідний коментар Фетісова наводить "СЕ". Фетісов вважає, що Росія прогадала, зробивши ставку на Люка Тардіфа, який у результаті став головою Міжнародної федерації хокею на льоду (IIHF). При цьому В’ячеслав образив функціонерів IIHF, які не хочуть бачити РФ на міжнародній арені, процитувавши главу МЗС Росії Сергія Лаврова.

"Вже давно треба закінчити з цією історією. Не того президента ми вибрали тут, у Санкт-Петербурзі. Там нема з ким розмовляти і нема на кого сподіватися.

Буре не допустили до обговорення? Чого тоді від цих дебілів очікувати? Сергій Вікторович Лавров дав таке визначення некомпетентності міжнародних чиновників”, – заявив Фетісов.

Раніше повідомлялося, що IIHF офіційно продовжила усунення збірних Росії та Білорусі від усіх турнірів до кінця сезону 2024/25 року. Окрім чемпіонату світу у різних вікових групах, це рішення торкнеться і збірної Білорусі у кваліфікації на ОІ-2026.

Нагадаємо, Фетісов визнав, що РФ "вклалася" у кандидатуру Тардіфа на виборах президента IIHF, щоправда, той так і не став "ручним псом Кремля".