"Не розуміємо, що відбувається": російські хокеїсти поскаржилися на санкції

Читать на русском
Автор
Молодіжна збірна Росії з хокею
Молодіжна збірна Росії з хокею. Фото fhr.ru

Спортсмени з РФ досі не розуміють, чому їх покарали

Хокеїсти молодіжної збірної Росії написали колективний лист до Міжнародної федерації хокею (IIHF). Напередодні організація продовжила усунення РФ та Білорусі до закінчення сезону 2024/25.

Текст відповідного листа наводить "Матч ТВ". Російські хокеїсти поскаржилися на нібито необґрунтоване усунення, а також торкнулися питання Ізраїлю, команду якого відсторонили лише на кілька днів.

"Ми, гравці молодіжної збірної Росії, не розуміємо, що відбувається зі світовим хокеєм. Наша команда пропустила вже три молодіжні чемпіонати світу.

2022 року нам не дозволили дограти турнір, скасований через коронавірусну інфекцію. У 2023 та 2024 роках Росія не грала через проблеми з безпекою – так позначила причину недопуску ваша організація.

З тієї ж причини ви усунули від змагань збірну Ізраїлю. Це сталося 11 січня 2024 року. Через шість днів ви вирішили її повернути. Чи хотілося б дізнатися, що сталося за ці шість днів? Чи завершився конфлікт на Близькому Сході? За короткий час вирішились проблеми з безпекою?

Ми питаємо вас: у чому перед світовим хокеєм завинили ми, хлопці 2003-2005 років народження? Чому ви старанно викреслюєте нас зі світового хокею, роблячи свій же турнір (і майбутні турніри дорослих збірних) менш конкурентними?" — йдеться у листі.

Нагадаємо, молодіжний ЧС-2024 з хокею пройшов без РФ. З усім тим, там заявили, що з легкістю виграли б турнір, якби вони туди потрапили. Напередодні РФ назвали умови для повернення до світового хокею.