Гутцайт не привітав Беленюка з медаллю Олімпіади: причина у політиці та виборах

Читать на русском
Автор
2283
Жан Беленюк та Вадим Гутцайт Новина оновлена 09 серпня 2024, 15:22
Жан Беленюк та Вадим Гутцайт. Фото Getty Images, facebook.com/vgytzait

Український спортивний чиновник потрапив у скандал

На Олімпійських іграх у Парижі пролунав черговий скандал. Цього разу відзначився президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт.

Президент НОК у своєму Facebook привітав усіх наших медалістів Ігор, окрім борця Жана Беленюка. На це звернув увагу юрист Євген Пронін у телеграмі.

"Ти президент Національного олімпійського комітету країни, що виступає на Олімпійських іграх, і один з найтитулованіших олімпійців приносить, у тому числі цьому олімпійському комітету, який ти очолюєш медаль. А ти як дріб'язковий хлопчисько, тупо образився і не вітаєш людину, яка взяла медаль і оголосила про завершення кар'єри", — написав Пронін.

Гутцайт та Беленюк є політичними конкурентами. Жан спробував стати президентом НОКу, але програв на виборах. Схоже, відносини між спортсменом та функціонером залишаються холодними.

Нагадаємо, Беленюк на Олімпіаді-2024 виграв "бронзу" у греко-римській боротьбі. Примітно, що у цій ваговій категорії "золото" виборов колишній українець Семен Новіков, який представляв Болгарію.