Як без проблем зарядити Tesla при морозі -35: канадець придумав хитрий трюк

Читать на русском
Автор
Tesla 2022 року Model Y.
Tesla 2022 року Model Y.. Фото https://insideevs.com/

Електрокари нормально заряджаються навіть у холодних країнах

Після того, як у Чикаго через низькі температури масово перестали працювати зарядні станції Tesla, і сотні власників цих електрокарів залишили їх просто неба, інші користувачі цих автомобілів почали показувати альтернативні шляхи швидкого заряджання. Зокрема, з’ясувалося, що автомобіль може швидко заряджатися, навіть якщо на вулиці -35 градус за Цельсієм.

Автомобіль, який показали на цьому відео, — це повнопривідна Tesla 2022 року Model Y. Вона їздить дорогами Альберта, Канада. Температура на вулиці — близько -35 градусів, або й нижче. Про це повідомляє видання Insideevs.

Як заряджати Tesla в холод

Власник цього автомобіля каже, що заряджання Tesla, навіть якщо на вулиці сильні морози, не є проблемою. Головне дотримуватись деяких порад. Планувати зарядку потрібно заздалегідь.

У таких холодних країнах як Канада, Норвегія, Фінляндія тощо немає проблем з використанням громадських зарядних пристроїв для електромобілів. Ключовим є знання принципу роботи акумуляторів. Як тільки ви прямуєте до станції швидкого заряджання, потрібно увімкнути режим попереднього кондиціонування. Він намагатиметься нагріти акумулятор настільки, щоб він міг прийняти заряд від станції. Однак пам’ятайте, що він споживає енергію. Тому потрібно мати деяку ємність акумулятора в запасі.

На відео чоловік показує, що не тільки зарядна станція Supercharger може працювати в умовах наднизьких температур. Власник Model Y поїхав на іншу станцію, і теж там зарядив свій електрокар без проблем.

Раніше "Телеграф" писав, що перший електричний Hummer прибув в Україну.