Tesla стала найбільш продаваним авто у Європі: кого вона обійшла

Читать на русском
Автор
Tesla Model Y
Tesla Model Y. Фото carcoops

Це вперше в історії світового автопрому першість одержав електрокар

Уперше в історії європейського автопрому найбільш продаваним автомобілем став електрокар. Tesla Model Y тримав першість протягом цілого року.

І ось тепер з’явилися результати за рік. Їх публікує видання Carscoops.

Бестселери європейського ринку: топ-10

Вперше електричний автомобіль Tesla Model Y отримав перше місце у рейтингу найбільш продаваних машин 2023 року у Європі. За рік Tesla продала 254 тисячі екземплярів свого електрокара.

Друге місце зайняв тогорічний переможець Dacia Sandero, якого продали 235 тисяч. Третє місце отримав субкомпактний кросовер німецького виробника Volkswagen T-Roc. Його продали лише 206 тисячі разів.

Експерти вважають, що такий успіх Tesla пояснюється не лише тим, що це перший середньорозмірний седан преміальної якості. В останні тижні компанія оголосила про шалені знижки на свої електрокари, бажаючи досягнути плану продажу.

Tesla Model Y: особливості та технічні характеристики

Tesla Model Y — це електричний кросовер, який виробляється американською компанією Tesla. Офіційно презентований у 2019 році, Model Y вже завоював популярність завдяки своїм характеристикам та високій ефективності.

Model Y відповідає загальному дизайну бренду Tesla та схожий на свого меншого брата, Model 3. Він вирізняється високим кузовом, і має більше місця у салоні.

Як і всі електромобілі бренду, Model Y має достатній запас ходу — близько 405 кілометрів. Розгін з нуля до сотні займає лише 3,7 секунди. Максимальна швидкість складає 211 кілометрів за годину. Tesla Model Y здобула популярність завдяки своїм характеристикам, технологічним інноваціям та привабливому дизайну.

Раніше "Телеграф" розповідав про найкращі електропозашляховики на ринку у 2024 році. Ці моделі варто обрати, якщо вам потрібен великий електричний автомобіль.