Не лише регулярний техогляд: як продовжити термін служби свого авто

Читать на русском
Автор
Авто зламалось
Авто зламалось. Фото motorscout

Потрібно добре знати своє авто і звертати увагу на деякі нюанси

Усі власники авто хочуть, щоб їхній транспортний засіб працював справно багато років і ніколи не ламався. Для цього потрібно не лише оминати ями і регулярно відвідувати СТО.

Є кілька нюансів експлуатації авто, які прямо чи опосередковано впливають на його технічний стан. "Телеграф" зібрав усі поради і розповідає про найголовніші із них.

Не ігноруйте індикатор Check Engine

Дуже часто водії не звертають уваги на те, що увімкнувся індикатор перевірки двигуна. Та цього не можна робити. Обов’язково потрібно перевірити його стан. Це може зробити автомайстер — він прочитає код і розповість, що потрібно зремонтувати. Не ігноруйте цей індикатор, адже він зекономить вам гроші.

Ретельно вибирайте маршрут

Так, українські дороги, м’яко кажучи, не найкращі. Але коли стоїть вибір, яким маршрутом поїхати — довшим чи коротшим, але дорожнім покриттям гіршої якості, обирайте перший варіант. Так ви збережете підвіску.

Автомобіль хоче, щоб ним їздили

Машина, яка місяцями стоїть в гаражі, або взагалі на вулиці, частіше ламається, ніж та, якою користуються регулярно. У неї сідає акумулятор, іржавіють деталі, такі як зчеплення чи гальма, твердіють шини тощо.

Регулярне миття авто

Миття кузова автомобіля — гарантія того, що він не іржавітиме ще довше. Пташиний послід, пил, реагенти проти льоду на дорожньому покритті — це все вбиває кузов автомобіля. Найгірша у цьому випадку дорожня сіль — вона може накопичуватись на ходовій та інших частинах авто. Тому мити авто потрібно регулярно, особливо взимку.

Прогрівайте двигун авто

Двигуни автомобілів дуже погано реагують на холодне мастило. Тому їх обов’язково потрібно прогрівати. Влітку вистачить приблизно хвилини прогріву, взимку для сучасних двигунів потрібно 3-5 хвилин.

Раніше "Телеграф" писав, за які порушення ПДР можна сплатити лише 50% від суми штрафу. Та у цьому положенні є кілька нюансів.