Таких є лише 3: на аукціон виставили легендарний спорткар BMW M1

Читать на русском
Автор
BMW M1
BMW M1. Фото motor1

Це дійсно унікальний та легендарний спорткар з 80-х

На продаж виставили легендарний спортивний автомобіль. Таких у світі є лише 3 екземпляри.

Йдеться про BMW M1 у сріблястому кольорі. Загалом з 1978 по 1981 рік випустили всього 399 авто BMW М1, але лише три з них мали такий колір кузова. Тепер автомобіль продаватиметься на аукціоні RM Sotheby's з 1 березня, пише Мotor1.com.

Це спеціальний екземпляр, абсолютно новий, з оригінальним інтер’єром, у якому будуть чорні сидіння зі шкіри та тканинних вставок.

Що відомо про BMW M1?

BMW M1 — це культовий спортивний автомобіль, випущений німецьким виробником BMW між 1978 і 1981 роками. Він вироблявся в обмежених кількостях і був спочатку створений для участі в групі 4 чемпіонату світу з гоночних автомобілів.

Однією з ключових особливостей BMW M1 є те, що він є першим автомобілем, спроєктований і виробленим компанією BMW M GmbH, відомою своєю спроможністю та пристрастю до виробництва спортивних автомобілів.

BMW M1 має задньопривідну конфігурацію, середньомоторне розташування двигуна. Перший M1 оснащувався 3.5-літровим шестициліндровим двигуном потужністю близько 273 к.с.

Дизайн BMW M1 виконаний в традиційному для того часу стилі BMW, але з деякими спортивними елементами. Він має агресивну зовнішність, низький профіль і виразні лінії кузова.

Зараз BMW M1 є раритетом і цінується як колекційний автомобіль. За оцінками RM Sotheby's, його можна продати за 750 000–950 000 доларів.

Раніше "Телеграф" писав, що у світі з’явився новий суперкар-кабріолет. Його потужність перевищує 900 кінських сил.