У США продають 50-річну "Волгу" за ціною суперкара

Читать на русском
Автор
ГАЗ-24
ГАЗ-24. Фото Gooding&Company

Автомобіль подолав лише 54 тисячі км та, відповідно, має досить пристойний зовнішній та внутрішній вигляд

У США виставили на продаж збережену майже в ідеальному стані ГАЗ-24 "Волгу" 1976 року випуску. За свої майже 50 років життя цей автомобіль проїхав усього 54 тисячі км.

Особливості ГАЗ-24 "Волга"

Волга у США

Судячи з інформації та фото, які були опубліковані на Gooding&Company, салон та двигун "Волги" збереглися мало не в ідеальному стані. Організаторам аукціону невідома справжня історія машини, а також як культова радянська модель потрапила за океан.

Зазначається, покупець цього автомобіля отримає ще й спеціальний бонус — оригінальні інструменти. Також йому віддадуть документацію та інструкцію з експлуатації. Разом із рідкісним автомобілем у комплекті йдуть номери серії "КХЕ", які ставили на машини у Київській області. Салон "Волги" виконаний у червоному кольорі, чистий та в гарному стані.

ГАЗ-24 у США

Під капотом радянського седана знаходиться 2,4-літровий бензиновий двигун потужністю 95 кінських сил. Агрегат укомплектований чотириступінчастою механічною коробкою передач. Цікаво, що також збережено квитанції про сплату штрафів за порушення Правил дорожнього руху за 1978 рік.

Щодо вартості, то за цей автомобіль хочуть отримати від 20 до 30 тисячі доларів. За цю суму можна придбати, наприклад, такі суперкари, як: Chevrolet Camaro, Subaru BRZ або Mazda MX-5 Miata.

Волгу продають у США
ГАЗ-24 Волга продають у США
Екслюзивна Волга
Салон ГАЗ-24 Волга

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що в Україні продають колекційний спорткар Ferrari 360. Це авто оснащене 3,6-літровим бензиновим двигуном потужністю 400 кінських сил.