На Київщині водій Жигуля припаркувався посеред замерзлого озера, але щось пішло не так

Читать на русском
Автор
1317
Авто в озері
Авто в озері. Фото Патрульна поліція Білої Церкви

Водій авто спокійнесенько пішов до магазину

Сідаючи за кермо у нетверезому стані, можна отримати не лише протокол і величенький штраф, але й стати "героєм парковки". Фото ВАЗ 2106, яке "припаркували" посеред міського озера, уже облетіло усі пабліки та канали у соцмережах.

Сталося це у Білій Церкві. Автомобіль ВАЗ 2106 в’їхав в озеро. Про це повідомили у патрульній поліції міста.

Як стало відомо, про ДТП до поліції повідомила жінка, яка стала свідком події. Сталося це між Гребінками та Саливонками. Автомобіль ВАЗ, за її словами, злетів в озеро. Водій спокійно вийшов з автомобіля і попрямував до місцевого магазина.

Інспекторам патрульної поліції майже відразу вдалось виявити порушника. Він сказав представникам правоохоронних органів, що пішов до магазину, щоб попросити про допомогу. Під час спілкування з патрульними у чоловіка були явні ознаки алкогольного сп’яніння. Пристрій Драгер це підтвердив — 1,83 проміле (сп’яніння середнього ступеня)

Яке покарання передбачене

На водія склали адмінпротокол за статтями 124 та 130 (ч. 1). Згідно з санкціями першої — порушення ПДР, що призвело до ДТП — йому "світить" накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн). За нетверезе водіння відповідальність значно суворіша — накладення штрафу у розмірі 17 тисяч гривень і позбавлення права керувати авто на термін від 1 року. Його автомобіль забрали на штрафмайданчик.

Як повідомляв "Телеграф", за порушення деяких ПДР можна оплатити лише 50% штрафу. Ці знання допоможуть не лише зекономити. Якщо зробити помилку, потрібно буде заплатити у 2 рази більше.