Для чого існує камера заднього виду на авто і як її встановити самостійно

Читать на русском
Автор
556
Камера заднього огляду Новина оновлена 22 березня 2024, 13:11
Камера заднього огляду. Фото f00.psgsm

Вузькі вулички та щілини для парковки тепер не будуть перешкодою

Вузькі паркувальні місця, жвавий міський трафік, непередбачувані перешкоди – все це може стати серйозним викликом для водія. На щастя, сучасні технології пропонують нам дієве рішення – камеру заднього виду.

Цей компактний пристрій здатен суттєво полегшити життя автовласника, роблячи паркування та маневрування безпечнішим та комфортним. Він не дуже дорогий, і легко монтується. Пояснюємо, як він працює і чи можна встановити його самостійно.

Що таке камера заднього виду?

Камера заднього виду – це невеликий пристрій, який монтується на задній частині автомобіля, зазвичай на кришці багажника або бампері. Камера знімає зображення того, що відбувається позаду авто, і передає його на дисплей, розташований у салоні (зазвичай, на центральній консолі або в дзеркалі заднього виду).

Переваги використання камери заднього виду

  • Камера значно розширює поле зору водія, дозволяючи йому бачити всі перешкоди позаду авто, яких не видно в дзеркала заднього виду. Це робить паркування та маневрування безпечнішим, мінімізуючи ризик зіткнень.
  • Завдяки камері паркування стає значно простішим, адже водій чітко бачить розмітку, бордюри та інші транспортні засоби. Це економить час та нерви, роблячи процес паркування максимально комфортним.
  • Камера заднього виду може бути корисною не лише під час паркування, але й при русі заднім ходом у будь-якій ситуації. Вона допоможе вам безпечно здати назад на вузькій вулиці, виїхати з паркувального місця або проїхати через щільний трафік.

Як вибрати та встановити камеру заднього виду самостійно

При виборі камери зверніть увагу на такі характеристики: роздільна здатність, кут огляду, наявність нічного бачення, водонепроникність та комплектацію.

Зазвичай камера монтується на кришці багажника або бампері. Для цього вам знадобиться дриль, шуруповерт та інші інструменти. Є також безпровідні варіанти і такі, які кріпляться на підсвітку номерного знака.

Камера підключається до бортової мережі автомобіля. Для цього може знадобитися допомога електрика. Після підключення вам потрібно буде налаштувати її зображення на дисплеї.

Дуже детально та доступно процес монтажу камери заднього виду авто показується у цьому відео:

Раніше "Телеграф" писав, яку літню гуму найчастіше обирають українці у 2024-му році. У переліку є як преміальні шини, так і більш доступні за ціною.