Аномально дешевий автогаз потрапив на український ринок: чи відобразиться це на цінах в Україні

Читать на русском
Автор
632
Автогаз явно має російську складову
Автогаз явно має російську складову. Фото freepik.com

Розповідаємо, чи зміниться через це ціна на автогаз

Як відомо, Україна імпортує автомобільний газ з Польщі. А туди він приїжджає з різних країн, зокрема, з Росії. Попри численні санкції та заборони, російський автогаз все одно присутній на ринку України.

Польський ринок переповнений російським газом. Його продають в Україну різні польські компанії, пише enkorr.

Найбільша кількість газу сконцентровано поблизу кордону Польщі з Білоруссю. Якщо раніше автогаз перевозили в Україну через КПП поблизу (наприклад, Ягодин), то зараз треба їхати в обхід. Це збільшує вартість автогазу, повідомив "Телеграфу" аналітик "А-95" Артем Куюн.

Та все ж таки російський ресурс значно дешевший. Тому низка польських постачальників газу настільки навчилися штампувати документи щодо походження товару, що взагалі важко зрозуміти, що в них не так.

Схоже, польські регулятори видають своїм постачальникам підроблені документи. Артем Куюн каже, що зараз все одно ситуація покращилась, адже раніше російського газу в Україні було набагато більше. Та експерт не вважає, що це суттєво би повпливало на ціну автогазу, і вважає її сформованою. Тим більше, що зараз в Україні ажіотажу на цей ресурс абсолютно немає.

Раніше "Телеграф" писав, що ціни на бензин та дизель значно виростуть, якщо Уряд підвищить акцизи. Експерти розрахували, на скільки здорожчає кожен вид пального.