Збереже гроші та нейтралізує сморід: чому важливо мати очищувач кондиціонера для авто

Читать на русском
Автор
1109
Очищувач кондиціонера ніколи не буде зайвим Новина оновлена 23 травня 2024, 10:26
Очищувач кондиціонера ніколи не буде зайвим. Фото freepik.com

Він важливий для підтримання свіжого та чистого повітря у вашому автомобілі

Кондиціонер у вашому автомобілі не тільки підтримує комфортну температуру в салоні, але й забезпечує якість повітря, яким ви дихаєте під час поїздок. З часом, як і в домашньому кондиціонері, у ньому може накопичуватися бруд, пил та бактерії, що призводить до появи неприємного запаху та не дуже корисно для здоров’я.

Впоратися з цим допоможе очищувач кондиціонера. А регулярне його використання може продовжити термін служби кондиціонера, підвищуючи його ефективність і мінімізуючи ймовірність виникнення поломок, пов’язаних із забрудненням.

Які існують очищувачі кондиціонерів в автомобілі

Існує два типи очисників кондиціонера:

  • Аерозольні очищувачі: стали найбільш популярними через свою простоту у використанні. Достатньо розпорошити засіб у повітроводи та на поверхні кондиціонера. Однак, попри зручність, аерозольні очищувачі не завжди можуть проникнути у всі важкодоступні місця, що обмежує їхню ефективність. Частина пилу та бактерій, які все одно залишаються всередині, можуть знову викликати неприємні запахи та знизити якості повітря.
  • Піноутворювальні очищувачі: відрізняються високою ефективністю завдяки своїй здатності проникати в важкодоступні ділянки кондиціонера. Піна заповнює весь простір, забезпечуючи ретельне очищення внутрішніх поверхонь. Піноутворювальні очищувачі не тільки видаляють пил та бруд, а й борються з бактеріями. Хоча їх використання може вимагати трохи більше часу та зусиль, результат виправдовує витрати, оскільки кондиціонер стає справді чистим, а повітря – свіжим.

Як користуватися очисником кондиціонера для авто

Загалом, рекомендують очищати кондиціонер двічі на рік або за потребою, якщо ви помічаєте погіршення якості повітря у салоні. Перед використанням очищувача кондиціонера уважно прочитайте інструкції виробника та дотримуйтесь рекомендацій щодо безпеки. Втім, принцип використання однаковий для всіх типів очищувачів. Ось проста інструкція:

  1. Заглушіть двигун і дайте кондиціонеру охолонути.
  2. Встановіть режим рециркуляції повітря.
  3. Зніміть салонний фільтр.
  4. Вставте трубку очищувача в отвір для забору кондиціонера.
  5. Запустіть двигун та увімкніть кондиціонер на максимальну потужність.
  6. Розпорошіть очищувач усередині повітроводів.
  7. Дайте очищувачу подіяти протягом 10-15 хвилин.
  8. Вимкніть двигун і провітріть салон протягом 10-15 хвилин.
  9. Встановіть новий салонний фільтр.

Отже, використання очисника кондиціонера запобігає появі неприємних запахів та покращує якість повітря, яким ви дихаєте. А регулярне його застосування також допомагає продовжити термін служби кондиціонера, знижуючи ризик поломок та заощаджуючи гроші на ремонті.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як виявити витік фреону у кондиціонері авто. Знадобиться одна річ, яка є майже в кожного будинку.