Надійно та красиво: скільки коштує бронеплівка для авто у 2024 році та чим вона корисна

Читать на русском
Автор
1147
Бронеплівка на капоті захистити кришку від подряпин Новина оновлена 03 травня 2024, 10:29
Бронеплівка на капоті захистити кришку від подряпин. Фото https://avtoliga.com.ua/

Це досить простий спосіб захистити авто від дрібних пошкоджень

Кожен власник автомобіля знає, що статися на дорозі може різне. Внаслідок цього серйозно може постраждати і машина. Тому надати їй додаткового захисту ніколи не завадить.

Захистити кузов авто може бронеплівка. "Телеграф" розповідає, навіщо вона потрібна та які проблеми допоможе вирішити.

Як бронеплівка захищає авто

По-перше, бронеплівка береже лакофарбове покриття від подряпин, які можуть з’явитися від гілок, каміння, піску та інших дрібних частинок. Бронеплівка, яка зроблена з високоякісних полімерів, дозволяє уникнути цього. Вона працює як невидимий щит, що захищає ваше авто від механічних пошкоджень.

Вона також захищає корпус від ультрафіолету. З часом УФ-промені можуть викликати вигоряння лаку, що призводить до появи блискучих плям та зміни кольору. Бронеплівка має вбудований захист від ультрафіолетового випромінювання, що зменшує ймовірність виникнення цих проблем та довше зберігає зовнішній вигляд авто.

Крім захисту, бронеплівка може приховати наявні дефекти вашого автомобіля. Якщо авто має подряпини або мікродрапини на лакофарбовому покритті, бронеплівка легко їх замаскує. Вона не псує зовнішній вигляд автомобіля, а навпаки, може надати йому більш глянсовий блискучий вигляд.

Як вибрати бронеплівку для авто

Кожна бронеплівка має свої переваги і конкретне призначення, тому важливо зробити правильний вибір.

Види бронеплівки:

  • Антигравійні плівки: ці плівки призначені для захисту від подряпин, відколів та інших механічних пошкоджень;
  • Плівки для фар: ці плівки призначені для скла від помутніння, подряпин та різних хімічних впливів;
  • Вінілові плівки: ці плівки використовуються для зміни кольору та дизайну автомобіля.

Також поверх вінілових плівок можна наносити аерографіку або розмалювати корпус вручну, щоб надати індивідуальності. Так, наприклад, робить молодий художник із Тернополя. Детальніше про це читайте у матеріалі "Телеграф": "Як художник із Тернополя перетворює звичайні авто на витвір мистецтва".

Скільки коштує бронеплівка для авто

Ціна такої послуги в автосервісах залежить від ваших уподобань, але головне, що варто запам’ятати – не потрібно намагатися обклеїти машину самостійно. Ви тільки даремно витратите час та гроші. Отже, стандартний пакет (покриття передньої частини авто) стартує від 20 тис. грн., а повне покриття залежить від моделі машини і починається в середньому від 100 тис. грн.

Хоча, на перший погляд, може здатися, що бронеплівка – це розкіш, а не необхідність, вона може стати найвигіднішою інвестицією для вашого автомобіля. А головне – ви впевнені, що машина захищена від непередбачуваних небезпек на дорозі.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як очищення фільтра сажі може допомогти підвищити економічність автомобіля. Слід звернути увагу до кілька компонентів.