Лисіють шини через кілька тисяч кілометрів? Потрібно перевірити ці 5 елементів у вашій машині

Читать на русском
Автор
Стан протектора шин залежить від технічного стану авто Новина оновлена 26 квітня 2024, 10:49
Стан протектора шин залежить від технічного стану авто. Фото ukr.media

Якщо шини мають симптоми зношення уже за кілька тисяч кілометрів, треба перевірити свою машину

Одним з важливих питань, яке турбує майже кожного водія, є передчасне зношення шин. Чи насправді швидко зношуються шини у вашому автомобілі?

Часто це залежить від кількох ключових факторів, які варто врахувати. А от перевірка п'яти елементів може допомогти вам вчасно виявити можливі проблеми і убезпечити шини від передчасного зношування.

Що потрібно перевірити, якщо швидко зношуються шини

Перш за все, важливо звернути увагу на стан протектора. Перевірте глибину протектора, оскільки вона напряму впливає на швидкість зношення шин. Слід також оглянути шини на наявність тріщин, вибоїн та інших пошкоджень. Особливо це варто враховувати при купівлі б/в шин.

Другим важливим аспектом є правильний тиск у шинах. Недостатній або занадто великий тиск може призвести до нерівномірного зношення, що скорочує термін експлуатації шин.

Також необхідно оцінити стан розвалу коліс. Несправний розвал може призвести до аномального зношення шин, що вплине на керованість автомобіля та безпеку на дорозі.

Крім того, слід перевірити балансування коліс. Невірно збалансовані колеса можуть призвести до вібрацій та нерівномірного зношення шин, що скорочує їх термін служби.

Нарешті, варто звернути увагу на стан підвіски. Погана підвіска може призвести до нерівномірного зношення шин, а також до збільшеного споживання палива та погіршення керованості автомобіля.

Раніше "Телеграф" писав також про топ-5 літніх шин за співвідношенням "ціна-якість". З ними ви точно не прогадаєте.