У Чернігові за 800 мільйонів зводитимуть унікальний міст через Десну: у чому його особливість (карта)

Читать на русском
Автор
Міст на під'їзді до Чернігова
Міст на під'їзді до Чернігова. Фото Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Росіяни знищили його під час свого наступу у 2022 році

На під’їзді до Чернігова зведуть новий міст. Його будівництво планується на місці знищеного росіянами у 2022 році моста через річку Десна, на південному під'їзді до Чернігова. Нова споруда сполучатиме Київ та Чернігів.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області оголосила тендер на "Будівництво мосту через р. Десна на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі (на м. Гомель). Південний під'їзд до м. Чернігова, км 11+414, Чернігівська область". Новий міст замінить старий, який російські окупанти підірвали під час свого наступу на Чернігів у 2022 році.

Особливості моста

Чим особливий майбутній міст? По-перше, він матиме найдовшу в Україні суцільну монолітну прогонову будову з постнапруженого бетону. Фахівці пояснюють, що така конструкція враховує сучасні норми навантаження, роблячи споруду надзвичайно міцною та стійкою до утворення тріщин. По-друге, загальна протяжність мосту становитиме 628 метрів, що зробить його найдовшим мостом через Десну.

Окрім суто технічних переваг, новий міст також покращить комфорт пересування. Він матиме 4 смуги для руху транспорту, транспортні розв'язки, тротуарну та пішохідну зони, велодоріжки та проїзди для маломобільних груп населення. Усе це значно полегшить життя як водіям, так і пішоходам.

Раніше "Телеграф" писав, що будівництво "мосту-хвилі" в Києві знищило унікальну природу. У зв'язку з цим екологи б'ють на сполох.