"2 млрд прибутку": в Україні продовжують продавати російський порошок для схуднення

Читать на русском
Автор
660
Порошок NL International
Порошок NL International. Фото Скріншот відео

На ринок він заходить як французький

На полицях України й досі продають російський порошок для схуднення "NL International". Він виготовляється на одному з заводів у Франції, тому завозиться на ринок як закордонний товар.

Про це повідомляє Bihus.info. Другий завод "NL International" продовжує свою роботу у Росії.

Не дивлячись на те, що для українського ринку фірма провела ребрендинг і створила україномовний сайт, за бізнесом все ж стоять росіяни. Адже, очільником компанії є житель РФ з кіпрським громадянством Дмитро Хохлов.

У 2014 році, після вторгнення РФ, фірма продовжила постачати несертифіковані порошки "для схуднення" через окупований Крим. Але у 2022 продукція "NL" зникла з вітчизняного ринку, продовжуючи продаватися на ринку Європи як європейський продукт.

Українці худнуть завдяки російському порошку

Навіть санкції не зупинили компанію, і їх латвійська "NL Continent Baltik" продовжує ввозити товар, вироблений безпосередньо в Росії, на європейський ринок. Адже харчові продукти не піддалися санкціонуванню.

"Російська "NL Continent" отримала у 2022 році 2 млрд рублів чистого прибутку, практично подвоївши його в порівнянні з періодом до вторгнення", – йдеться у матеріалі.

Компанія Дмитра має завод у Франції, з якого і відправляють товар до України. З липня 2022 французьким заводом керує француз Сільве Бонне, який є давнім партнером росіянина Хохлова.

Раніше "Телеграф" писав, що зрадник Бардаш отримав російське громадянство.