Одностайно! ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо депортації українських дітей Росією

Читать на русском
Автор
2054
Ілюстративне зображення Новина оновлена 07 квітня 2024, 21:28
Ілюстративне зображення. Фото росЗМІ

Це важливий крок на шляху до покарання росіян за їхні злочини

У четвер, 25 січня, Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила резолюцію "Ситуація щодо дітей України". Документ закликає країни-члени визнати депортацію українських дітей Росією — геноцидом українського народу.

Про це повідомив голова комітету з міграції та біженців Парламентської асамблеї Ради Європи Олексій Гончаренко. Він зазначив, що резолюцію прийняли одностайно.

"Важливий документ, який є ще одним кроком до покарання та настання відповідальності за злочини росіян проти українців. Викрадання наших дітей, незаконне вивезення, а також усиновлення в російські родини — це примусове знищення української ідентичності", — пише Гончаренко.

Результати голосування ПАРЄ

Резолюція закликає країни-члени, де знаходяться наші біженці з дітьми, і надалі продовжити забезпечувати їх всім необхідним.

Також голова комітету з міграції та біженців ПАРЄ у цьому контексті не оминув увагою ідею радників Офісу президента забрати допомогу в українських біженців.

"Поки радники ОП закликають забрати допомогу, в ПАРЄ боремось за підтримку наших біженців, як в Європі, так і в Україні", — написав він.

Зазначається, що у цій резолюції врахована дуже важлива правка від комітету з питань міграції та біженців, яка звертає увагу і на дітей-ВПО, і закликає надати їм також необхідну підтримку.

Ця правка вводиться на тлі того, що в Україні з 1 лютого хочуть скасувати виплати ВПО для деяких категорій громадян.

"Але не можна забувати про ті виклики, з якими стикаються люди, які покинули свої домівки через війну. Маємо також захистити цих людей в Україні. А тому треба зберегти виплати, щоб допомогти цим людям", — резюмує Гончаренко.

Раніше "Телеграф" писав, що у понеділок, 22 січня, стартувала січнева сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). На ній грецький депутат Теодорос Руссопулос був обраний новим президентом Асамблеї.