Вперше в історії: український нардеп очолив Комітет ПАРЄ

Читать на русском
Автор
3175
Історична подія Новина оновлена 07 квітня 2024, 21:28
Історична подія. Фото twitter.com/PACE_News

Це важливе призначення для нашої країни, адже мільйони українців вимушено залишили Батьківщину і зараз мешкають у Європі.

Народний депутат України Олексій Гончаренко 22 січня 2024 року офіційно став президентом Комітету з міграції та біженцям Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), де цього ж дня було обрано нового голову Асамблеї. Раніше нікому з українських політиків не вдавалося обійняти таку посаду.

Про це народний депутат Олексій Гончаренко повідомив у своєму телеграм-каналі. Він написав, що радий цьому і тепер у нього буде ще більше можливостей просувати інтереси України в Європі.

Сценарій війни РФ та НАТО

"Щойно мене офіційно призначили президентом у ПАРЄ! Я очолив Комітет з міграції, біженців та переміщених осіб. Перший українець на такій посаді! Найголовніше — у мене буде ще більше можливостей просувати інтереси України!", — написав Гончаренко.

Офіційне призначення Гончаренка на посаду президента Комітету

Зазначимо, що рішення було ухвалено раніше. На сесії ПАРЄ Олексія Гончаренка офіційно затвердили, хоч про своє призначення він знав ще на початку місяця.

У жовтні 2023 року ПАРЄ ухвалила два важливі законопроєкти для України. Перший із них обіцяв підтримку країни до її повної перемоги над Росією. Другим законопроєктом Асамблея визнала Голодомор геноцидом українського народу.

Раніше "Телеграф" писав, що Олексій Гончаренко зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт про призов засуджених до ЗСУ. Але не всі ув’язнені зможуть мобілізуватись.