В Україні "дуже м’який" воєнний стан: які обмеження насправді може використовувати влада (інфографіка)

Читать на русском
Автор
843
В Україні "дуже м’який" воєнний стан: які обмеження насправді може використовувати влада (інфографіка)

Є обмеження набагато суворіші, ніж ті, що діють зараз

В Україні вже другий рік діє воєнний стан через повномасштабне вторгнення РФ. І поки українці активно обговорюють новину про те, що нардепи хочуть запровадити штрафи за порушення комендантської години, в мережі нагадали, що насправді наш воєнний стан є досить "м’яким", якщо судити від того, які норми насправді передбачає цей режим.

Про це повідомляє Telegram-канал UA War Infographics. Його автори підготували інфографіку, яка показує, що обмеження, доступні для застосування владою під час воєнного стану, насправді набагато суворіші, ніж ті, що діють зараз.

Так, наприклад, під час воєнного стану громадян можуть відправити на примусові роботи, а будь-яку компанію змусити працювати на оборону. І це ще не все.

"Але не роблять цього. Введені в Україні обмеження — дуже м'які. Присвячується тим хто страждає через комендантську годину", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що востаннє в Україні продовжували воєнний стан 8 листопада. З того моменту воно діє ще 90 днів, але очевидно, що до кінця війни його продовжуватимуть знову і знову.