"Це якийсь сюр": Лещенка виключили зі Спілки журналістів, але причина вражає

Читать на русском
Автор
4000
Сергій Лещенко
Сергій Лещенко. Фото Відкриті джерела

Попри високий рівень доходу, колишній депутат вчасно не робив оплату

Проти радника Офісу президента Сергія Лещенка, який закликав припинити допомагати біженцям, щоб вони повернулися до України, вжили заходів. Його виключили із Національної спілки журналістів України.

Про це у своєму Telegram-каналі розповів Адвокат Ростислав Кравець. Як з’ясувалося, це не пов’язано з його скандальною заявою.

Сергій Лещенко вступив до НСЖУ ще 2015 року. Але, як зазначають керівники спілки, не став активним членом. Його виключили з НСЖУ ще в грудні 2023 року, до того, як встиг відзначитися заявою про українців за кордоном.

Причиною виключення стало те, що радник Офісу президента перестав сплачувати членські внески. У нього утворився борг ще з 2021 року. А згідно з правилами НСЖУ, журналіста можуть виключити за несплату членських внесків протягом двох років.

"Це вже якийсь сюр. При заробітній платі майже 200 000 грн на місяць не сплачувати членські внески понад 2 роки багато про що говорить", - пише Ростислав Кравець.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Сергій Лещенко не вперше потрапляє у скандал. Він був помічений як діджей на запальних вечірках під час війни, а також опублікував у мережі координати стратегічного заводу.