"Частина суспільства, за яку соромно": Лещенко відреагував на хейт після слів про виплати біженцям

Читать на русском
Автор
2197
Сергій Лещенко
Сергій Лещенко. Фото Відкриті джерела

Радник заявив, що йому соромно за деяких українців

Радник Офісу президента та колишній народний депутат Сергій Лещенко відреагував на критику на свою адресу після заяви про те, що українцям у ЄС мають припинити виплачувати допомогу. Він подякував українцям, які не виїхали з країни, а також назвав маніпуляторами тих, хто нібито неправильно зрозумів його слова.

Про це Лещенко написав у своєму Telegram-каналі. Радник ОП додав, що маніпулятори – це частина українського суспільства, за яку соромно.

Лещенко подякував українцям за те, що вони живуть в Україні, платять податки, купують одяг, квитки у кіно та інші товари. Адже це підтримує економіку України та ВВП, а отже, є коштами для українських військових.

Також він подякував українцям за кордоном, яких раніше закликав позбавити виплат, щоб вони повернулися до України. Але його слова торкнулися лише тих, хто працює чи навчається в інших країнах, адже вони можуть донатити на потреби ЗСУ. Крім того, такі українці прославляють Україну та привертають увагу до російської агресії.

"[Вони] пам’ятають, що у нас є лише одна Україна – тут, куди ми всі маємо повернутися і повертаємось. Моя за це всім подяка", — написав Лещенко.

Водночас він зазначив, що ніхто не буде дякувати тим, хто "влаштував черговий спалах ненависті".

"Ті, хто почав моїм словам давати токсичні інтерпретації або взагалі вигадувати дурість. Тим, хто намалював яскраві картинки з цитатами, висмикуючи мої слова з контексту. Тим, хто роками живе примножуючи хіба що хейт та переводить будь-яку дискусію в розвішування ярликів. Тим, хто додумався навіть у повідомлення про ракетний удар вплести чергову політичну маніпуляцію, як Ірина Геращенко. Такі маніпулітори й маніпуляторки – це частина українського минулого, за яке може бути тільки соромно", — заявив у висновку Лещенко.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що прем’єр-міністр Словаччини Роберта Фіцо пропонує Україні віддати частину територій РФ. Українці в мережі порадили йому вирушити "за російським кораблем".