Зеленський підписав укази про створення Ради з питань підтримки бізнесу та нової платформи: що це і для чого потрібно

Читать на русском
Автор
519
Зеленський хоче налагодити діалог держави з бізнесом
Зеленський хоче налагодити діалог держави з бізнесом. Фото https://t.me/V_Zelenskiy_official

Нові ініціативи президента мають спростити існування бізнесу в Україні

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ "Про невідкладні заходи щодо забезпечення економічної безпеки на період дії правового режиму воєнного стану" №30/2024. Це сталося після того, як на зустрічі з Кабміном та членами ВР підприємці поскаржилися на тиск.

Про це йдеться на сайті Офісу президента. Згідно з указом, при президентові буде створено спеціальний орган — Раду з підтримки підприємництва в умовах воєнного стану. Її мета буде в тому, щоб об’єднувати зусилля влади та бізнесу під час війни, щоб зберегти розвиток підприємницького потенціалу в країні.

Рада буде аналізувати, як дотримується право на підприємницьку діяльність в умовах війни, як формується державна політика гарантування права на підприємництво. Крім того, орган відповідатиме за напрацювання та внесення на розгляд президента пропозицій щодо того, як можна покращити ситуацію та розв'язати проблемні питання.

Також Рада відповідатиме за комунікацію між підприємцями та державою, а також іншими профільними структурами та організаціями. В ОП наголошують, що це має сприяти поширенню найкращого міжнародного досвіду. В указі президента вже затверджено склад Ради. За словами голови ОП Андрія Єрмака, до нього увійдуть: Олег Гороховський, Костянтин Єфименко, Тарас Кіцмей, В’ячеслав Клімов, Олександр Конотопський, Артем Бородатюк та Дмитро Олійник.

"На виконання доручення Президента я зустрівся з членами Ради. Обговорювали подальші дії, організацію роботи… Ми всі добре знаємо, що бізнес – це рушійна сила держави. Ми всі зацікавлені, щоб він процвітав і наша країна була заможною. Діалог був чесним, почули та зрозуміли один одного. Обговорили подальші дії, нашу дорожню карту. Фокусуємось на практичних рішеннях та конкретних результатах", — написав Андрій Єрмак.

Крім того, Зеленський підписав ще один указ №31/2024, яким започаткував Всеукраїнську економічну платформу "Зроблено в Україні". Ця платформа створена під патронатом президента, щоб налагодити стабільну комунікацію між державними органами, бізнесменами-переселенцями, громадськими об’єднаннями підприємців, іноземними інвесторами, експертами та іншими важливими категоріями.

"Офіс Президента України, Кабінет Міністрів, обласні держадміністрації спільно з об’єднаннями підприємців та експертами мають подати концепцію та структуру функціонування платформи "Зроблено в Україні" та забезпечити її роботу протягом місяця", - сказано в повідомленні ОП.

Також "Телеграф" розповідав про те, що власниця київської студії краси відкрила бізнес у Росії. Сталося це ще у березні 2022 року, коли окупанти вели активні наступальні дії під Києвом та іншими містами.