Зеленський та РНБО відповіли на претензії бізнесу до силовиків: що буде зроблено

Читать на русском
Автор
1592
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

У РНБО відбулася нарада щодо скарг бізнесу

В Україні після резонансного затримання бізнесмена Ігоря Мазепи сформують Раду з підтримки бізнесу, до якої увійдуть відомі українські підприємці у сфері технологій, фінансів, послуг та інших.

Як повідомив у своєму традиційному відеозверненні президент України Володимир Зеленський, подібне рішення було ухвалено РНБО та покликане покращити економічну стабільність у воєнний час.

За його словами, до нової Ради увійдуть відомі українські підприємці з різних галузей, щоби мати різні погляди на важливі питання.

Крім того, Зеленський пообіцяв, що уряд внесе зміни до закону про Бюро економічної безпеки та інших законів, щоб обмежити потенціал будь-якого тиску на легальний бізнес.

"Визначено на рівні РНБО й термін три місяці фактичного мораторію на проведення процесуальних дій, які можуть заблокувати роботу підприємства. Також має бути проведений аудит системи моніторингу ризиків податкових накладних, треба зняти всю проблематику з податковими накладними", — сказав він і додав, що більш докладна інформація буде доступна у відповідному указі.

Глава держави додав, що держава виконає свою частину "моральної угоди" з бізнесом, але тепер важливо, щоб бізнес виконав свою: платив податки, працював легально, поважав співробітників і не працював із Росією.

Ця заява прозвучала на тлі зустрічі представників Кабміну та Верховної Ради з представниками бізнесу після арешту засновника Concorde Capital Ігоря Мазепи. Тоді підприємці поскаржилися на тиск правоохоронців та запропонували три кроки для вирішення проблемних моментів.