Зеленський не згадав Залужного у вечірньому зверненні

Читать на русском
Автор
1071
Володимир Зеленський опублікував вечірнє відеозвернення
Володимир Зеленський опублікував вечірнє відеозвернення. Фото president.gov.ua

Багато хто чекав на звернення Зеленського щодо ситуації зі звільненням Залужного з посади головкому ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 29 січня, увечері опублікував своє традиційне відеозвернення, в якому, як писали багато українських ЗМІ та телеграм-каналів, голова держави мав оголосити про відставку Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ.

Проте, всупереч "анонсам" та прогнозам, у зверненні президент цю тему не порушив. Щобільше, у відео взагалі відсутні згадки про будь-які кадрові перестановки.

У відеозверненні Зеленський підбив підсумки дня, і більшість була присвячена зовнішньополітичним питанням.

"Провів нараду з Премʼєр-міністром Денисом Шмигалем – по суті, стратегічну нараду щодо всього першого півріччя в роботі з нашими сусідами в Євросоюзі. Проговорили заплановані деталі міжурядової співпраці – із Польщею, Словаччиною, Чехією, Румунією та Болгарією. Домовленості, які вже є. Домовленості, яких маємо досягнути. Дуже змістовно.

Лідерство в політиці сусідства – це те, що додає лідерства всій державній політиці. Я вдячний кожному з наших сусідів: кожній країні і кожному лідеру, які готові до цілком прагматичних та взаємовигідних відносин та підтримують реалізацію наших домовленостей. Продуктивність із кожним сусідом в Євросоюзі потрібна", — йдеться у зверненні.

Окрім цього Зеленський повідомив, що на селекторі обговорили ситуацію з дронами в Україні.

"Окрема розмова – щодо дронів: питання виробництва, питання постачання, забезпеченості підрозділів. Зрозуміло, що це одне з головних завдань року – випереджати ворога в якості роботи з дронами. Що успішніші українські дрони, від FPV до стратегічних, то більше життів наших воїнів ми збережемо", - заявив президент.

Як повідомлялося, у понеділок, 29 січня, увечері у соцмережах почали активно поширюватися чутки про звільнення Валерія Залужного. При цьому також була опублікована заява Міноборони України, яка, втім, була "туманною" і також не поставила остаточну крапку у цьому питанні.