Міністр у справах ветеранів йде з посади: до Ради надійшла заява

Читать на русском
Автор
1375
Юлія Лапутіна
Юлія Лапутіна. Фото mva.gov.ua

Пробула на посаді понад три роки, але впала у немилість ветеранів

Глава Міністерства у справах ветеранів України Лапутіна Юлія Анатоліївна подала у відставку. Відповідна заява від міністерки надійшла до Верховної Ради України.

Про це у понеділок, 5 лютого, повідомляє представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram. Заяву буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні.

Також у мережі зʼявилось фото заяви Юлії Лапутіної з проханням прийняти її відставку з посади міністерки.

На посаді глава Міністерства у справах ветеранів була трохи більше трьох років. Призначили її 18 грудня 2020 року. Її кандидатуру тоді підтримали 248 нардепів.

Зауважимо, що наприкінці грудня представники громадських організацій, родини загиблих захисників і ветерани закликали до відставки міністерку у справах ветеранів. Вони заявили, що провальна політика Міністерства ветеранів напряму впливає на зниження мобілізаційного потенціалу. Неефективність і невідповідність вимогам часу профільного відомства тільки підкошує обороноздатність країни, і нести відповідальність за це повинна очільниця Мінвету Юлія Лапутіна.

Раніше "Телеграф" писав, що 29 січня українців сколихнула новина про нібито офіційне звільнення Валерія Залужного — головнокомандувача Збройних Сил України. Втім, президент Володимир Зеленський жодного слова не сказав про українського генерала у своєму свіжому зверненні.