Рада проголосувала за відставку міністра Лапутіної: цікаві деталі із сесійної зали

Читать на русском
Автор
Юлія Лапутіна
Юлія Лапутіна. Фото Міністерство у справах ветеранів

"За" проголосували 302 нардепи

Верховна Рада України підтримала відставку Юлії Лапутіної, міністра у справах ветеранів України. Рішення було ухвалено у середу, 7 лютого.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив український народний депутат Ярослав Железняк. За його словами, "за" проголосували 302 нардепи.

"Щобільше, профільний Комітет з питань соціальної політики наголосив на незадовільній роботі міністерства. Усі виступаючі, як від влади, так і опозиції, розносили у виступах міністра", — написав нардеп.

Також він додав, що сама Юлія Лапутіна навіть не прийшла на звіт цього дня, коли ухвалювалося рішення щодо її звільнення.

"Сама, вже ексміністр, навіть не прийшла на звіт. Про що сказав наш депутат Рома Лозінський, колишній ЗСУ з початку війни. І має право заслухати міністра ветеранів", — додав Железняк.

Юлія Лапутіна подала у відставку 5 лютого. Свою посаду вона обіймала трохи більш як три роки. Її призначення відбулось 18 грудня 2020 року. Тоді кандидатуру Лапутіної підтримали 248 народних депутатів.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що У грудні 2023 року українські ветерани та сім’ї загиблих на війні захисників вимагали відставки Юлії Лапутіної з посади міністра у справах ветеранів України за неефективність її роботи.