Столтенберг прокоментував можливу відставку Залужного: зробив ще кілька заяв

Читать на русском
Автор
2113
Генсек НАТО Єнс Столтенберг
Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото twitter

Військова допомога продовжить надходити в Україну

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прокоментував ймовірну відставку Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, яку продовжують широко обговорювати в Україні. Генсек підкреслив, що яким би не було рішення українського уряду — військова допомога продовжить надходити в Україну.

Про це він сказав під час спільної пресконференції із радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном. Столтенберг підкреслив, що НАТО жодним чином не втручається у ймовірні кадрові зміни військово-політичного керівництва України.

"Звісно, це рішення України. НАТО не може ніяким чином впливати на це рішення. Я вітаю дуже чітку заяву міністра закордонних справ Кулеби про те, що будь-які зміни не вплинуть на відносини з партнерами та з НАТО. Тож ми продовжимо підтримку – ось що має значення. Ми продовжимо це робити", — підкреслив генсек.

Разом з тим, під час пресконференції, Столтенберг вкотре зазначив, що НАТО не бачить жодних ознак можливого нападу Росії на свою територію, але зберігає пильність і продовжує уважно моніторити всі дії Кремля.

Також генсек НАТО зауважив, що саме завдяки постійній підтримці, зокрема НАТО, Україні вдалося звільнити близько 50 відсотків раніше окупованих територій та тримати морський логістичний коридор в Чорному морі.

"Завдяки нашій допомозі Україна продовжує боротися. Втрати Росії — 300 000 солдатів, понад 1000 бронемашин і більш як 100 літаків", — зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Столтенберг не виключає прийняття України в НАТО. Щоправда, генсек не уточнив коли це відбудеться.