"Звичайно, це загроза...": у Кремлі вже істерять через початок масштабних навчань НАТО

Читать на русском
Автор
Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков. Фото twitter.com

В оточенні Путіна вже встигли висловитись щодо великих навчань

Масштабні навчання НАТО Steadfast Defender 2024, які розпочалися в Європі, Росія сприймає як загрозу своїй безпеці, враховуючи, що Альянс нібито є інструментом конфронтації.

Таку заяву зробив речник російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков. Про це пише Інтерфакс.

"Однозначно сприймає. У нашому розумінні НАТО — це інструмент конфронтації. Альянс, власне, замислювався, формувався, конфігурувався і зараз управляється Сполученими Штатами саме як інструмент конфронтації. Цей інструмент продовжує виконувати свою роль. Звичайно, це загроза для нас, так ми до цього ставимося", — сказав Пєсков на брифінгу, відповідаючи на запитання, чи Росія вважає їх загрозою.

Також він наголосив, що Росією постійно нібито вживаються відповідні заходи.

"Тим більше на тлі того, як альянс, не перестаючи протягом кількох десятиліть, рухає свою військову інфраструктуру до наших кордонів", — сказав речник Путіна.

Коротко про навчання НАТО

31 січня Альянс розпочав свої найбільші навчання Steadfast Defender-2024 з часів Холодної війни. Участь у них беруть понад 90 тисяч військових. Їхні техніки задіяють півсотні кораблів, майже сотню винищувачів, БПЛА, вертольотів, а також більше ста бойових машин.

Сценарій навчань – напад Росії на територію союзників, який наводить чинність статтю 5 договору НАТО про колективну оборону.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Білорусь поскаржилася, що її не повідомили про початок навчань НАТО і заявила, що це порушення.