Названо найсприятливіші для життя регіони у світі: чи входить до них Україна

Читать на русском
Автор
Де найкомфортніше жити у світі
Де найкомфортніше жити у світі. Фото Pixabay

На території України спостерігаються зміни клімату, але вони не такі катастрофічні

У світі зараз найбільш сприятливі для життя регіони, які знаходяться подалі від узбереж океанів і морів та гірських масивів. Україна також належить до цих регіонів.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповіла кандидат географічних наук, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух. За її словами, зміни клімату в Україні є, але воно не настільки катастрофічне.

"Найсприятливіші для життя зараз і в найближчому майбутньому регіони, розташовані в помірних широтах, на рівнинних територіях, подалі від узбереж океанів і морів і гірських масивів. До таких регіонів належить і Україна", — сказала Балабух.

Також вона додала, що в Україну через це намагатиметься переселитися значна кількість кліматичних біженців, особливо з Азії та Африки.

"Попри значні зміни клімату, які спостерігаються на території нашої країни, вони не такі катастрофічні, як у полярних та тропічних широтах. Тому значна кількість кліматичних біженців, особливо Азії та Африки, намагатиметься переселитися до нас, що може підвищити соціальну та економічну напругу. у суспільстві", — розповіла співрозмовниця видання.

Віра Балахуб додала, що найкомфортніше в Україні житиме через 50-100 років, ймовірно, на Прикарпатті та Поліссі, особливо правобережному.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 2 лютого бабак Тимка традиційно зробив прогноз, коли прийде весна. Згідно з його "пророкуваннями", тепло не настане за календарем.