У Нікополі розстріляли заступника мера: озвучено основну версію вбивства

Читать на русском
Автор
669
У Нікополі вбили Віталія Журавльова
У Нікополі вбили Віталія Журавльова. Фото Нацполіція

За фактом умисного вбивства розпочато досудове розслідування

Стала відома одна з версій вбивства заступника мера Нікополя Віталія Журавльова. У поліції її розглядають як одну із основних.

Йдеться про конфлікт із місцевим угрупуванням, який тривав у Журавльова з 2017 року. Про це повідомляє NV, посилаючись на джерела у правоохоронних органах.

Наразі нападників, які розстріляли авто Журавльова, ще не затримали. Невідомо поки й те, чи вже встановлені особи підозрюваних у вбивстві. На розшук підозрюваного орієнтовано весь особовий склад поліції регіону. Для затримання озброєного нападника на місце виїхало керівництво обласної поліції, спецназівці КОРД та усі правоохоронні структури, сказали у Нацполіції.

В Офісі Генерального прокурора повідомили про початок досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом навмисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України) під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури. Злочинцям, які вчинили вбивство, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Зазначається, що Журавльов був членом партії Батьківщина. 2021 року він став заступником мера Нікополя. Раніше він був головою Нікопольського відділу боротьби з організованою злочинністю.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у лютому поточного року в Латвії затримали українсько-російську банду, яка вбила жінку заради її нерухомості.