Страйк фермерів Польщі розпочато: вже заблоковано один з пропускних пунктів на кордоні з Україною

Читать на русском
Автор
Рух вантажівок призупинено
Рух вантажівок призупинено. Фото Колаж

Страйки можуть тривати до березня

Поляки заблокували дорогу у напрямку на пункт пропуску "Шегині". Наразі не можуть проїхати до Польщі й в Україну всі види транспорту.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в етері Телемарафону. За попередньою інформацією, 9 лютого, починаючи з 11:00 години за київським часом почато блокаду кордону.

Ще вчора прикордонна служба повідомляла про те, що з 10:00 почнеться блокування руху на напрямку трьох пунктів пропуску — це "Ягодин", "Рава-Руська" і "Шегині". Речник зауважив, що за інформацією від польських прикордонників, вже розпочалися дії з блокування по напрямку пункту пропуску "Шегині" (з польського боку це пункт пропуску "Медика").

"Близько 100 осіб і близько 50 транспортних засобів заблокували під'їзний шлях до кордону. Вони знаходяться десь за кілька сот метрів від пункту пропуску. І на цей момент не відбувається руху ні на виїзд з Польщі, ні на в'їзд в Польщу. Як на вантажівках, так і для легковиків та автобусів", — заявив Демченко.

Тому за його словами, попередження про блокаду руху лише для фур на разі не відповідають дійсності.

"Звісно ми сподіваємося, що незабаром ця ситуація зміниться і на польській стороні віднайдуть можливість руху хоча б для легкових автівок і для автобусних перевезень", — заявив він.

Демченко додав, що на інших двох напрямках -"Рава-Руська" і "Ягодин" станом на зараз прикордонники не отримували від польських колег інформації про початок дій з блокування. Але зауважив, що за попередніми даними блокада має розпочатися о 10:00 годині за польським часом (об 11:00 за Києвом).

Також наголосив, що з 12 лютого нібито маються мають заблокувати ще два напрямки — це "Угринів" та "Устилуг".

Раніше "Телеграф" писав, що СБУ прийшла з обшуками до Києво-Печерської лаври.