Підрив автівки на Одещині: за голови організаторів вибуху оголосили нагороду

Читать на русском
Автор
1263
Постраждалі при підриві авто наразі в реанімації
Постраждалі при підриві авто наразі в реанімації. Фото Нацполіція

Інцидент розцінюється, як теракт, приоритетна версія – робота російських ДРГ

В Одеській області після вибуху авто, у якому знаходилися керівник громадської організації "Дія" Альберт Кручинін та його дружина Наталія, оголосили нагороду за інформацію про виконавців теракту. Нагороду оголосило командування Української добровольчої армії (УДА).

Про це сказано у повідомленні на офіційній сторінці УДА. За будь-які відомості про терористів обіцяють 10 тисяч доларів США.

"Командування УДА розцінює зазначений злочин як терористичний акт, а пріоритетною версією розглядає діяльність ворожих ДРГ. Підрозділи власної безпеки УДА вже отримали термінові вказівки. Закликаємо всіх можливих очевидців злочину, а також осіб, яким відома будь-яка інформація про його замовників та виконавців, звʼязатись з командуванням УДА. Гарантуємо анонімність та винагороду у розмірі 10 тисяч доларів США за інформацію, яка допоможе затримати або ліквідувати ДРГ", – сказано у повідомленні.

До пошуків терористів доєднався також Сергій Стерненко. У коментарі під дописом УДА він написав, що також пропонує від себе 10 тисяч доларів за інформацію про ДРГ, яка підірвала авто.

Нагадаємо, увечері у понеділок, 19 лютого 2024 року, у селі Гвардійське Лиманського району Одеської області вибухнув автомобіль. Усередині знаходилися 45-річна жінка та 53-річний чоловік, яких госпіталізували до лікарні з травмами.

Поліція кваліфікувала вибух автомобіля як замах на навмисне вбивство двох людей, скоєний способом, небезпечним для життя багатьох осіб. Відомості вже внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Автомобіль, як стало відомо пізніше, належав Альберту Кручиніну, голові ГО "Дія".