Невимовний біль та туга. У Києві українці вшанували памʼять Героїв Небесної Сотні: фоторепортаж "Телеграфу"

Читать на русском
Автор
Десятки людей прийшли до меморіалу
Десятки людей прийшли до меморіалу. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Їхній подвиг назавжди викарбувався в історії України

У вівторок, 20 лютого, у Києві відбулись урочисті меморіальні заходи до Дня памʼяті Героїв Небесної Сотні. Квіти та лампадки до меморіалу приносило чимало українців, серед яких також політики та представники влади.

У такий спосіб люди поклонились подвигу учасників Революції Гідності та вшанували пам'ять загиблих. За меморіальними заходами спостерігав і фотокореспондент "Телеграф" Ян Доброносов.

Рівно 10 років тому саме цей день, 20 лютого, відбився кривавим шрамом на серці України та українців. Тоді у центрі столиці загинула найбільша кількість активістів Майдану — 47 людей. Ще 54 загиблих активістів мирних протестів, які проходили взимку 2013-2014 років, назвали Героями Небесної Сотні.

Українці разом заспівали державний Гімн України на памʼять про тих, хто віддав власне життя на наше світле майбутнє.

Вшанувати їхній подвиг та стійкість до меморіалу прийшли десятки людей різного віку. У всіх на обличчі невимовний жаль та біль.

Серед людей, які прийшли до меморіалу, і колишній президент України Петро Порошенко разом з дружиною.

Також чимало військових покладали квіти та вшановували памʼять загиблих.

Раніше "Телеграф" писав, що 21 січня у Києві українці пройшлися "Ходою Пам’яті", вшанувавши перших загиблих Героїв Небесної Сотні. Воно проходило від Лядських воріт до вулиці Михайла Грушевського.