Нардеп Івченко пояснив свої слова щодо заборони на вищу освіту для дітей ухилянтів

Читать на русском
Автор
1282
Колаж "Телеграфу"

Мова йшла про навчання на бюджеті, каже член комітету з нацбезпеки

Після інтерв’ю "Телеграфу" народного депутата від "Батьківщини", члена комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадима Івченко, значного резонансу набула заява парламентарія щодо відповідальності громадян, які нехтують військовим обліком.

"Політичне керівництво пропонує: якщо ти не хочеш виконувати свій громадянський обов’язок, захищати Батьківщину і якщо не стоїш на військовому обліку, держава може тобі відмовляти в послугах. Наприклад: ти не будеш отримувати підтримку держави, твої діти не вступлять до вишу, або ти сам не вступиш до ВНЗ", — сказав нардеп.

В "Слузі народу" поквапились заявити, що ніхто із законодавців не збирається обмежувати дітей у праві на освіту.

"Таких планів у Верховної Ради немає, не було і не буде! Навіть в контексті змін до правил мобілізації", — підкреслив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Народний депутат Вадим Івченко більш детально пояснив свої слова.

"Вважаю за потрібне прокоментувати деякі свої висловлювання із сьогоднішнього інтерв’ю, яке викликало неабиякий резонанс. Особливий розголос набула норма про отримання вищої освіти дітям осіб, які відмовляються виконувати свій громадянський обов'язок. Уточнюю — я мав на увазі навчання за бюджетною формою у вищих навчальних закладах. Дійсно, норма є доволі суперечливою, але тому й існують правки до законопроєкту", зазначив Івченко.

Нагадаємо, що раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров відповів, чи будуть повістки в "ДіЯ".