"Мене посадять": Пашинський зробив заяву перед судом (відео)

Читать на русском
Автор
1750
Сергій Пашинський
Сергій Пашинський. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Він вважає, що справа сфабрикована

Очільник Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України, колишній голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський прибув до суду у середу, 21 лютого, де йому мають обрати запобіжний захід.

Кореспондент "Телеграфу" Ян Доброносов встиг поспілкуватися з ним до суду. Відомо, що засідання буде у закритому форматі без журналістів.

"Від суду очікую, перш за все, справедливості. Справа сфальсифікована. Цим матеріалам 10 років, а чому вони з'явилися тільки зараз?" — говорить сам Пашинський, спілкуючись із кореспондентом "Телеграфу".

Ексдепутат переконаний, що головною задачею тих, хто розпочав боротьбу із ним, є, власне, його ж арешт. Він також наголосив, що суд має бути відкритий, і Пашинський наполягатиме на цьому.

Сергій Пашинський прибув до суду
Сергій Пашинський прибув до суду

За його словами, ніякої справи не має, а головна ціль — арешт. Сума застави, призначена слідчим суддею ВАКС, становить 9 млн грн.

Нагадаємо, що 12 лютого СБУ та НАБУ провели обшуки у помешканні ексдепутата. Пашинському оголосили підозру в рамках кримінального провадження, зареєстрованого багато років тому. Його звинувачують у заволодінні нафтопродуктами вартістю 967 млн гривень, арештованими у справі власника так званої групи компаній "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія" (СЄПЕК).

Крім Пашинського, підозру оголосили ще п'ятьом учасникам злочинної схеми.

Раніше "Телеграф" писав, що СБУ викрила духівника колаборанта Сальдо.