Теща мала бути задоволена: на Одещині замкомбата використовував бійців у власних цілях

Читать на русском
Автор
Маєток тещі військового
Маєток тещі військового. Фото ДБР

Підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо заступника командира батальйону однієї з військових частин Одеської області.Він майже рік змушував підлеглих будувати приватний будинок.

Про це повідомила пресслужба ДБР. Зазначається, що обвинувальний акт направлено до суду.

Так, у серпні 2022 року заступник командира військової частини дав вказівку бійцям замість виконання своїх обов’язків з оборони та захисту України, будувати маєток для його тещі під Одесою. Поки військовослужбовці працювали будівельниками, їм нараховувалась заробітна плата, як військовим. Таким чином державі завдано збитків на суму майже 2 млн грн.

Заступник командира обвинувачується у зловживанні службовим становищем, перевищенні службових повноважень, привласненні та розтраті майна (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 426-1 КК України). Процесуальне керівництво здійснює Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Нагадаємо, за матеріалами Державного бюро розслідування суд передав до Нацагентства з питань виявлення активів (АРМА) майно керівника Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Його підозрюють у незаконному збагаченні та побитті солдата. Загальна вартість переданого майна оцінюється у 51 млн 700 тис. грн.